Carola Jacobs streed op open water wedstrijd Hoorn

Zondag 10 september vond 1 van de laatste open water wedstrijden van dit seizoen plaats in Hoorn. Carola Jacobs deed hieraan mee.

De dag begon mooi met een zonnetje. Met een watertemperatuur van 17,5 graden bij de start en 18 graden bij de finish wat het water fris te noemen. Wetsuits waren echter niet toegestaan omdat de afstanden daarvoor te kort waren.

Voor Carola begon de dag met de 2,5 km vrije slag. Hier tikte zij als 8ste aan.

Veel tijd om hiervan bij te komen had ze niet. Een uur later werd ze al weer verwacht aan de start van de 1250 meter schooslag bij de masters. Ondanks een trage start wist ze al vrij snel wat concurenten in te halen en uiteindelijk werd ze zelf eerste bij de dames 30+.

Het laatste nummer van de dag was de 1250 meter vrije slag. Tijdens deze afstand begon de vermoeidheid toe te slaan. Desondanks pakte ze een mooie tweede plaats, opnieuw bij de dames 30+. 

(foto Cees Lieshout)

Clubkampioenschappen Triton Putten 2017

28 & 30 juni 2017 van 17:00 tot 19:00
30 juni 20:00 BBQ op Bijsterenseweg 7, Putten
BBQ kost €8.- pp
Betalen bij Alice tijdens opgave

De clubkampioenschappen komen er weer aan, ook dit jaar gaan we weer kijken wie de snelste van heel Triton is. Deze keer is het op woensdag 28 en vrijdag 30 juni. Op beide dagen is het van 17:00 tot 19:00. Vanaf 16:50 mogen we het zwembad in. Op vrijdag 30 juni wordt er om 20:00 uur een BBQ georganiseerd, de kosten voor de BBQ-bedragen 8 euro per persoon. Dit moet bij Alice tijdens het opgeven betaald worden, dat kan contant of kan op NL73RABO0354217909 gestort worden. Je mag je, vader, moeder, broer of zus natuurlijk ook alleen opgeven voor de BBQ. Je kan je opgeven voor beide activiteiten bij Iris Willemsen, lees onder ‘opgeven’ wat je moet vermelden.

Bad opbouwers
We zijn op zoek naar mensen die willen helpen om het bad op te bouwen en af te breken. Kan je een of beide dagen helpen geef het dan door aan Iris Willemsen. Je moet dan een kwartier van tevoren aanwezig zijn.

Opgeven
Geef je op bij Iris Willemsen, iriswillemsen@live.nl en 06-27578445.

En geef de volgende dingen aan:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Afdeling
  • Ga je ook barbecueën? Ook direct betalen.
  • Met hoeveel personen ga je naar de BBQ.

Je kan je opgeven t/m 4 juni

De clubkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door Eierhandel G. van Bloemendaal en Zn.

3 keer goud voor Z&PC Triton Putten bij het Zuyderzee Masters Circuit

Afgelopen weekend is het Zuyderzee Master Circuit afgerond door Zwem en Polo Club Triton Putten. Deze serie van zwemwedstrijden werd gezwommen Nienke Visser, Anne-rike Visser, Rick Vaarkamp, Hans Stoffers en Carola Jacobs.

Er zijn weer veel persoonlijke records verbroken en er zijn diverse prijzen gewonnen. Hans Stoffers werd na een spannende strijd, 1e in het sprintklassement bij de heren 20+. Rick Vaarkamp werd 1e in het allroundklassement, eveneens bij de heren 20+. Tevens won hij De BINGO prijs, een prijs voor zwemmers die alle afstanden van het circuit zonder diskwalificatie gezwommen hebben. Hieronder vallen ook de zware 200 meter vlinderslag en 400 meter wisselslag. Carola Jacobs werd eerste in het sprintcircuit bij de dames 30+. Zij won met ruime voorsprong.

Wij kijken weer terug op leuke en gezellige wedstrijden waarin we goede prestatie neer konden zetten. We zien al weer uit naar volgend jaar.

Ben jij 20+ en heb je ook zin om mee te doen met masterwedstrijden? Neem dan eens een kijkje op www.tritonputten.nl.

Nieuwjaarsduik 2017

Het jaar 2016 is bijna weer ten einde. Daarom hebben wij van de activiteitencommissie van Triton Putten besloten om het nieuwe jaar weer fris te starten.
Op 14 januari is de Triton nieuwjaarsduik.

Meld je vóór 31 december aan door een mail te sturen naar iriswillemsen@live.nl waarin je vermeld met hoeveel personen je komt.

Met vriendelijke groet,

De activiteitencommissie

Nieuw scorebord voor Triton

Zwem- en waterpoloclub Triton heeft zaterdag 29 oktober een nieuw scorebord in gebruik genomen. Het scorebord werd door Rabobank directeur Martijn Stoffelsen en een groep jeugdleden van Triton, gezamenlijk onthuld.

De vochtige lucht in het zwembad had het oude scorebord aangetast waardoor het aan vervanging toe was. De aanschaf van het nieuwe scorebord is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de Rabobank. De zwemclub had zelf al gespaard voor een vervangend scorebord maar kwam middelen tekort voor een aanschaf. Het Stimuleringsfonds stimuleert lokale initiatieven die het welzijn en de welvaart in de leefomgeving van Putten versterken.

Onder het nieuwe scorebord is een groot zeil gespannen met afbeeldingen van de drie disciplines van de waterpoloclub Triton: wedstrijdzwemmen, waterpolo en Sterrenplan. Het zeil is ontworpen door Geelco Koetsier, één van spelers van het Heren 1 waterpolo team, en is bedoeld om de jeugd van Putten kennis te laten maken met de zwemsport door te wijzen op de mogelijkheid van proeftrainingen. Triton wil meer jeugd aantrekken en is begonnen met een verjonging binnen de gelederen van de club. Achter de schermen wordt gewerkt aan de samenstelling van een nieuw bestuur met jonge leden dat de ambitie van de club inhoud kan geven.

 

Bijschrift foto (Peter Bakker):

Het scorebord wordt in gebruik genomen door de heer Stoffelsen, kantoor directeur van Rabobank Putten, met het waterpolo signaal “laatste minuut” (symbolisch voor het laatste financiële zetje van de Rabobank), Daarbij gingen aspiranten onder toeziend oog van de sponsors (Alidaan van  Losdenoord van Losenoord Verf en Wand en Geelco Koetsier van by Geelco design video web) en de voorzitter van Triton (Patrick Spanjersberg) enthousiast te water.

 

Bus Natuursteen B.V. sponsort de nieuwe tenues van Zwem- en poloclub Triton Putten

Tijdens de start van het nieuwe zwemseizoen werd tijdens een bijzondere training, aan leden van de zwemafdeling van Zwem- en poloclub Triton Putten, nieuwe tenues uitgedeeld. Deze tenues in de Tritonkleuren, zijn gesponsord door de familie Bus van Bus Natuursteen B.V., voor al uw graf- en natuursteenwerken. De familie Bus wenst alle leden van de zwemafdeling heel veel succes en plezier toe met de zwemprestaties voor dit nieuwe seizoen.

Als dank voor deze sponsoring, werd aan de zwemafdeling een banner onthuld en aan de familie Bus een mooi boeket uitgereikt. De banner zal worden meegenomen naar regio- en thuiswedstrijden.

Zaterdag 17 september werden deze tenues aan het grote publiek getoond tijdens de eerste geslaagde zwemwedstrijd van dit seizoen. Kyra van Veenhuizen behaalde goud op de 400 m vrije slag en zilver op de 200 m schoolslag. Karlijn Siderius won zilver op de 100 m rugslag.

Vind jij zwemmen ook leuk? Dan ben je van harte welkom om eens vrijblijvend mee te komen trainen. Kijk op www.tritonputten.nl voor de trainingstijden.

img_0324

Zwem- en Poloclub Triton Putten goed vertegenwoordigd op de Gelderse B-Kampioenschappen zwemmen.

Afgelopen weekend werd in zwembad ‘De Koploper’ in Arnhem, de Gelderse B-Kampioenschappen gehouden. Zwem- en Poloclub Triton Putten was dit jaar goed vertegenwoordigd met zes zwemmers.

Maria-Meg Verbaan uit Ermelo, Jonne Born, Bartho Visser en Huub Gijsbertsen uit Putten maakten dit jaar hun debuut. Cynthia Bronkhorst uit Garderen en Hans Stoffers hadden al vaker deelgenomen aan deze wedstrijd.

Cynthia Bronkhorst mocht de spits afbijten met de 100 m vrije slag. Ze zette een tijd neer van 1.16.33 sec. Dit was iets boven haar PR van 1.13.86. Op de 100 m rugslag zette Cynthia een tijd neer van 1.21.75 sec. en had als tijd staan 1.20.43 sec.
Maria-Meg Verbaan debuteerde op deze wedstrijd met de 100 m vrije slag en met een heel erg goed resultaat van 1.24.22 sec. Met deze tijd had zij een PR van maar liefst 7 seconden. Zij had als tijd staan 1.31.32 sec.
Bartho mocht zich bewijzen op de 100 m vlinderslag, met als tijd 1.31.59 sec., dit was een paar seconden boven zijn PR van 1.29.75 sec.
Hans stoffers zette een tijd neer van 27.14 sec. op de 50 m vrije slag. Hans had als tijd staan 26.61 sec.
Huub Gijsbertsen maakte ook zijn debuut op de 100 m rugslag en maakte een klapper van een PR van 12 sec. Hij had als tijd staan 1.35.95 sec. en zette nu een tijd neer van 1.23.28 sec.
Jonne Born deed het ook goed op de 50 m vrije slag. Als tijd had ze staan 34.98 sec. Nu zette ze een tijd neer van 34.16. Dus ook een PR.

Kortom weer een hele goede prestatie voor al deze zwemmers van Z&PC Triton Putten.

Foto Gelderse B kampioenschappenfoto GBK 2016