De Sterrenplanners van Z&PC Triton Putten ronden de module ‘ik survival in het water’ af

Op vrijdag 8 & 15 maart 2019 waren het spannende avonden voor de Sterrenplanners van Z&PC Triton Putten. De toets van de module ‘ik survival in het water’ stond namelijk op de stoep. In twee avonden werden de Sterrenplanners getoetst op verschillende vaardigheden uit de module. En dat ook nog eens met kleren aan!

Op 8 maart stond de toets met zomerkleding op het programma. Iedereen hees zich voorafgaand aan de toets, naast de normale zwemkleding natuurlijk, ook in zijn of haar korte broek en T-shirt. Nadat de training begon met een leuk spel, ging de echte toets van start. De Sterrenplanners moesten hierbij, houdt in gedachten dat alle onderdelen met kleren aan werden gezwommen, 9 meter onderwater zwemmen door een gat, duikringen van een 2 meter diepe bodem opduiken, een hurksprong maken, 30 seconden verticaal drijven met behulp van alleen de armen en een vriendje 10 meter vervoeren. Na deze iet wat zware toets onderdelen werd de training afgesloten.

Op 15 maart stond deel twee van de toets op het programma. Als je dacht dat een toets niet zwaarder zou kunnen dan hebben jullie het goed mis. Deze keer hees iedereen zich namelijk in zijn of haar winterkleding waaronder een lange broek, T-shirt met lange mouwen, een regenjas en schoenen! Ook deze toets werd geopend met een uitdagend spel waarna de echte toets van start ging. Tijdens de toets werden de volgende toets onderdelen uitgevoerd: met een koprol voorover het water in waarna meteen 30 seconden watertrappen en 30 seconden de HELP-houding aannemen. Vooral het laatste vonden veel Sterrenplanners erg lastig. Gelukkig hadden ze tijdens de trainingen goed geoefend! Hierna volgde 4 baantjes zwemmen waarbij er over een voorwerp werd geklommen en onder een voorwerp door werd gezwommen. Na deze pittige toets werd de training afgesloten met een fantastisch spel waarbij zelfs de trainsters mee deden!

Na deze twee spannende en toch wel zware toetsen kunnen wij met trots zeggen dat alle Sterrenplanners de module ‘ik survival in het water’ met succes hebben afgerond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.