Talentengroep zwemmers binnen Z & PC Triton Putten groeit

De tijden dat Hoofdtrainer Hans Stoffers alleen naar de Gelderse kampioenschappen ging zijn voorbij. Deze keer gingen er maar liefst 5 zwemmers op 16 verschillende afstanden de strijd aan met de beste subtoppers van Gelderland bij de Gelderse B kampioenschappen op 15 en 16 juni gehouden in Doetinchem.

Op dag 1 mocht Huub Gijsbertsen uitkomen op 2 afstanden. Hij begon met de 100 m vrije slag, hierop behaalde hij een hele mooie 3 plaats wat goed was voor een bronzen medaille. Daarna mocht hij de 50 m vlinderslag zwemmen, dit resulteerde in een super persoonlijk record van 31,56 naar 30,93 sec. dit was goed voor een gouden medaille.

Op dezelfde dag mocht Noraly Luitjes uit komen op de 50 m vrije slag. Noraly debuteerde op de Gelderse B kampioenschappen, dat was best spannend maar zij zwom een hele mooie strakke race wat haar een persoonlijk record opleverde van 33.57 naar 33.03 seconden en een mooie 8e plaats in een sterk deelnemersveld.

Op zondag mocht Bartho Visser uitkomen op de 50 m schoolslag bij de senioren. Hij zwom naar een mooi persoonlijk record van 35.85 naar 35.49 sec. Dit was goed voor een 6e plaats.

De twee met de meeste afstanden waren Anna Kamphuis en Hans Stoffers, zij mochten op beide dagen aan de start verschijnen.

Anna Kamphuis mocht uitkomen op de 100 m vrije slag, 50 m rugslag, 100 m rugslag, 50 m schoolslag en de 100 m schoolslag, wat heel erg knap is. Ze zwom op alle afstanden een persoonlijk record en op de 50 m rugslag wist zij zelfs een clubrecord binnen Z & PC Triton Putten allround bij de dames te behalen. Anna had deze keer een abonnement op de 4e plaats.

De oude leermeester, Hans Stoffers, mocht zelf ook in actie komen op maar liefst 7 afstanden, de 50 m en 100m vrije slag, de 50 en de 100 m rugslag, de 100 m schoolslag, 100 m vlinderslag en de 200 m wisselslag. Hij behaalde twee maal een zilveren medaille en één maal een bronzen medaille, twee keer werd hij 4e, één keer 5e en één keer 8e.

Z & PC Triton Putten kan trots terugkijken op geslaagde kampioenschappen. De selectie maakt een goede groei door en ze behalen steeds meer goede resultaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.