Minipolo

Minipolo is waterpolo maar dan op een speelse manier. Houd jij ook zo van zwemmen? Vind je spelen met een bal ook te gek? En lijkt jou een stoere teamsport leuk? Dan is waterpolo echt iets voor jou! Waterpolo is er voor alle leeftijden en voor de jongste (6-13 jaar) heet dit minipolo.  Minipolowedstrijden vinden plaats in de vorm van toernooien. Hierbij staat het plezier voorop, de wedstrijdregels en het materiaal zoals het doel en de bal zijn aangepast op het niveau van de kinderen.

Een “harde” sport?
Bijna iedereen die nog nooit aan een waterpolowedstrijd heeft meegedaan, heeft een verkeerd beeld van de sport. Het zou een hele gemene sport zijn waar van alles onder water gebeurt: schoppen, knijpen, krabben enz., maar als je het zelf een keer gespeeld
hebt zal je zien dat het allemaal wel mee valt met die “harde” sport.

Een gezonde sport!
Waterpolo is één van de gezondste sporten die er bestaat!
Zwemmen is erg goed voor je, omdat je bijna al je spieren gebruikt. Ook is het één van de minst blessure gevoelige sporten.

Zwemmen, balgevoel en nadenken
Heel snel kunnen zwemmen is natuurlijk wel handig, maar je hoeft niet snel te zijn om een goede waterpolo speler te worden. Balgevoel en spelinzicht zijn minstens zo belangrijk. Zwemmen, bewegen, balgevoel, spelinzicht, dus nadenken, daar gaat het om bij waterpolo. Beheers je deze dingen goed, dan heb je in principe al gescoord.

Samen gezellig spelen
Waterpolo is heel leuk om te doen. De bal in het doel van de tegenstander gooien, doe je met het hele team. In je eentje lukt dat natuurlijk niet, dat is het leuke van een teamsport zoals waterpolo. Je doet het met z’n allen, winnen maar ook verliezen.
Net als bij voetbal en alle andere teamsporten ga je met z’n allen in de aanval en ook verdedig je samen, dat is de bedoeling.

Even uitblazen
Wanneer je net begint is het mooi meegenomen als je al een goede zwemconditie hebt, om een hele wedstrijd te kunnen volhouden maar, geen nood als je dit nog niet kunt! Want als je moe bent vraag je gewoon aan je trainer of je even mag wisselen. Dan kan je aan de kant even uitblazen en neemt een teamgenootje jouw plaats over in het water.

Ervaar zelf hoe leuk waterpolo is!!
Er valt nog veel meer te vertellen over waterpolo, maar eigenlijk kan je veel beter zelf gewoon eens proberen. Er lopen deskundige enthousiaste trainers rond, die jou graag het spel van waterpolo willen leren.
Enthousiast geworden? Neem dan gerust contact met ons op,
om eens mee te doen aan een training.

Trainingstijden:
Dinsdag                               18:00 – 19:00 uur  Bosbad Putten
Donderdag                         17:30 – 18:30 uur  Bosbad Putten