Onze zwemmers behalen goede resultaten op de Nationale Zwemcompetitie in Nunspeet

Afgelopen zaterdag 17 maart heeft de zwemafdeling van Triton weer een NZC-wedstrijd in Nunspeet gehad. Met ongeveer 22 zwemmers was Triton goed vertegenwoordigd. De wedstrijd startte met de estafette 4X100 meter wisselslag, daarna volgde de estafette 4X50 vrije slag. Beide estafettes zijn erg goed gezwommen.
Na de estafette begon het strijden op de individuele nummers. Er is goed aangemoedigd, dit zorgde voor een leuke sfeer. Er zijn erg veel PR’s gezwommen. Helaas zijn er ook een paar mensen gedist. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar hier kan aan gewerkt worden. 💪
De wedstrijd eindigde met de estafette 4X50 meter wisselslag. Ook deze estafette is erg goed gezwommen. Het was een leuke en vooral gezellige wedstrijd.

-Karlijn van Marle

De triton Paaseierenactie staat weer voor de deur!

Net als voorgaande jaren, proberen we geld te verdienen voor Triton, door paaseitjes te verkopen. Hiervoor hebben we hulp nodig. Onder de zwemmers en poloërs worden intekenlijsten verspreid, hierop vul je je naam in en hoeveel zakjes (€2,50 per zakje) iemand wil hebben. De zakjes dienen vooraf betaald te worden en worden in de week van 19 t/m 23 maart bezorgd door de verkopers. Triton hoopt weer veel te verkopen om leuke dingen te doen voor zwemmen en polo. Degenen die het meest hebben verkocht, krijgen een mooie prijs.
Voor vragen:
Jan Willem Reesink, ‭
+31 6 20 00 03 86‬

Masters Triton Putten behalen goede resultaten in Heerenveen

Afgelopen zaterdag hebben onze masters weer een leuke masterwedstrijd gehad in Heerenveen waar ze met 5 man sterk naar toe mochten.
De meesten hebben mooie PR’s gezwommen.

Helaas waren de startenblokken weggehaald waardoor er op de 25meters gewoon vanaf de kant moest worden gestart.
Dit was een flinke tegenslag omdat de startduik daardoor lastiger was.

Ondanks dat minpuntje was het een super gezellige wedstrijd, met positieve resultaten.

Op naar de volgende wedstrijd!💪🏻

– Anne-Rike Visser & Carola Jacobs

Triton op dreef tijdens het minioren/junioren circuit in Wageningen

Afgelopen zaterdag had Triton een minioren/junioren wedstrijd in Wageningen. Er waren zoals vaak PRs gehaald en medailles gewonnen. Anne, Lieneke en Huub hebben medailles gewonnen en met de 4x 50 meter vrije slag meiden (Noraly, Lieneke, Demi en Anna) is Triton 2e geworden!🥈 Het was zoals altijd een super gezellige wedstrijd met veel goede tijden!!😆

– Noraly Luitjes

Triton strijd op Nationale Zwem Competitie deel 3

Op zaterdag 3 februari 2018 waren we met de club bij alweer het derde deel van de Nationale Zwem Competitie.Het zwembad lag in Hattem en de wedstrijd werd
georganiseerd door De Hokseberg.Het inzwemmen begon om 1 uur. Gelukkig was het niet te druk en had iedereen genoeg tijd om zich voor te bereiden op hun ingedeelde afstanden. De eerste programma’s begonnen iets later dan gepland waardoor de wedstrijd een kwartiertje uitliep. De zwemmers waren ingedeeld op de 50 en 100 meters met veel goede persoonlijke records. Er waren drie estafettesgepland. Deze waren erg goed gezwommen door de dames met 4×100 vrij, de 4×50 wissel en de heren met 4×100 wissel. Verder was de sfeer heel gezellig en werd er goed aangemoedigd.

– Savannah Bus & Karlijn van Marle
 

 

 

Medailles op NK ijszwemmen

Zaterdag 20 januari waren Iris van Aurich en Carola Jacobs op het Open Nederlandse Kampioenschap IJszwemmen in Volendam. Beide dames vielen in de prijzen!

Iris won goud op de 100 meter vrij en brons op de 200 meter vrij. Carola won zilver op de 200 meter vrij en brons op de 100 meter vrij. Omdat het voor beiden de eerste wedstrijd in ijswater was werden er geen persoonlijke records verbroken.

Het water had een temperatuur van 4 graden en dat is hoger dan de watertemperatuur op strand Horst en nulde, waar wekelijks getraind wordt. Vanwege de kou zijn de regels anders dan bij wedstrijden in warm water. Zo zijn startduiken en koprol keerpunten niet toegestaan. Voor de start van de wedstrijd moet iedere zwemmer langs de dokter voor een medische check.

Er hing een bijzonder leuke en ontspannen sfeer. Na de wedstrijd konden de zwemmers lekker opwarmen in de hottub en sauna.

Hans Stoffers strijdt op ONMK in Terneuzen

Afgelopen vrijdag t/m zondag heeft onze Hans gestreden op het Open Nederlands Master Kampioenschap korte baan in Terneuzen.
En met resultaat!
De eerste dag een PR van 3 seconden op de 400m vrijeslag en bij de 50m vlinder iets boven zijn tijd.
Dag 2 een PR op de 200m vrijeslag, hij ging van 2:11.73 naar 2:09.58! En daar was hij zeker blij mee.
De derde dag een PR op de 100m vlinder van 1:06.49 naar 1:05.49, SUPER! Ook heeft hij die dag nog 400m wissel boven zijn tijd en 50m schoolslag in precies dezelfde tijd gezwommen.

Al met al een goed wedstrijdweekend om op terug te kijken.

Carola Jacobs streed op open water wedstrijd Hoorn

Zondag 10 september vond 1 van de laatste open water wedstrijden van dit seizoen plaats in Hoorn. Carola Jacobs deed hieraan mee.

De dag begon mooi met een zonnetje. Met een watertemperatuur van 17,5 graden bij de start en 18 graden bij de finish wat het water fris te noemen. Wetsuits waren echter niet toegestaan omdat de afstanden daarvoor te kort waren.

Voor Carola begon de dag met de 2,5 km vrije slag. Hier tikte zij als 8ste aan.

Veel tijd om hiervan bij te komen had ze niet. Een uur later werd ze al weer verwacht aan de start van de 1250 meter schooslag bij de masters. Ondanks een trage start wist ze al vrij snel wat concurenten in te halen en uiteindelijk werd ze zelf eerste bij de dames 30+.

Het laatste nummer van de dag was de 1250 meter vrije slag. Tijdens deze afstand begon de vermoeidheid toe te slaan. Desondanks pakte ze een mooie tweede plaats, opnieuw bij de dames 30+. 

(foto Cees Lieshout)