Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds
Ieder kind moet kunnen sporten of aan cultuur kunnen doen! Maar lang niet alle kinderen hebben gelijke kansen. Dat kan aan van alles liggen, maar nooit aan de kinderen zelf. Als het over sport en cultuur gaat, geven het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds juist die kinderen een extra kans. Een kans die ze anders niet zouden krijgen, omdat bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging niet kan worden betaald.

Wie komen in aanmerking?
Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder 120 % van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking. De bijdrage van Jeugdsportfonds Gelderland bestaat uit een vergoeding voor het sportlidmaatschap (en daarnaast eventueel de aanschaf van sportartikelen) tot maximaal  € 225 per jaar per kind. Voor het Jeugdcultuurfonds is dat maximaal € 425 per jaar. Jaarlijks wordt opnieuw bekeken of het kind voor een nieuwe bijdrage in aanmerking komen.

Aanvragen
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, maar kunnen wel een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds enJeugdcultuurfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

Inmiddels zijn er al 10 aanvragen gedaan dus twijfel niet!


Kijk voor meer informatie op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/

Voor vragen kunt u bij ons terecht.

Mike Helsdingen
mikehelsdingen@hotmail.com
0617730050

Lisette van de Kieft
lvdkieft@putten.nl
0630994018

Tanja van Driel
tvdriel@swputten.nl
0683708753

Goede resultaten zwemmers Z & PC Triton Putten op limietwedstrijd in splinternieuw Amarena

Afgelopen zondag is Triton met vier zwemmers naar een limietwedstrijd geweest. In het splinternieuw Amarena zwembad in Amersfoort.

Een limietwedstrijd is geen wedstrijd voor de medailles maar een voor een toelatingsbewijs voor andere wedstrijden, een zgn. limiet. Het bijzondere aan de wedstrijd was ook dat deze gehouden werd in een 50 meter zwembad. Terwijl de zwemmers trainen in een 25 meter bad. Daar zijn ze gewend om te keren na 25 meter en nu was het flink doorzwemmen. Soms was het dan ook best pittig maar alle zwemmers hebben mooie tijden gezwommen op verschillende slagen. Drie van de vier zwemmers hebben zich geplaatst voor het Gelders Kampioenschap. Triton is trots op deze zwemmers en hoopt volgende keer met nog meer zwemmers aanwezig te kunnen zijn.

– Lydia Visser

Geef je op voor de 100 x 100

Dit jaar bestaat Z & PC Triton Putten 60 jaar op 9 juni wordt dit gevierd 🎉
Op deze dag worden meerdere activiteiten georganiseerd waaronder de 100 x 100 zwemmen. Hierbij zwem je met een team van 4 tot 10 mensen 100 keer 100 meter, de snelste ontvangen een mooie prijs.

Kunnen jij en je vrienden/familie dat het beste? Laat het zien op 9 juni en geef je op!
Mail naar iriswillemsen@live.nl

Geslaagd ONMK in Den Haag voor Z & PC Triton Putten

Donderdag 3 mei tot en met zondag 6 mei vonden in Den Haag de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baanplaats. Carola Jacobs deed hier namens Z&PC Triton Putten aan mee.  Zondagmiddag kwam zij uit op de 200 meter schoolslag.

Omdat dit het enige nummer was waar ze aan meedeed verscheen ze uitgerust aan de start.
Jacobs startte sterk en zwom de eerste baan zelfs onder haar pr op de 50 meter schoolslag. Dit tempo wist zij de rest van de race vast te houden. Dit resulteerde in een pr van ruim 10 seconden en een mooie 8ste plaats.
Het was weer een geslaagde wedstrijd en tevens een gezellig weerzien met bekenden.

– Carola Jacobs

Z & PC Triton Putten helpt mee aan de Koningsspelen 2018 in Putten

Afgelopen vrijdag 20 april 2018 waren de Koningsspelen bij Bosbad Putten voor alle achtstegroepers van basisscholen door heel Putten. Georganiseerd door Jong Putten en Triton Putten was er een ochtend vol met allemaal sportieve spelletjes in het water en op het land. De dag begon met het aantrekken van badkleding en daarna werden de Koningsspelen 2018 geopend met het bekende lied en dansje Fitlala van Kinderen voor Kinderen. Binnen moesten de kinderen in het wedstrijdbad waterpoloën en in het instructiebad lagen een paar strandballen klaar om mee te voetballen. Ook was er achterin het wedstrijdbad een ruimte om vrij te zwemmen met de opgeblazen banden. Met 25 graden en het zonnetje buiten was het een perfecte dag voor de activiteiten. De kinderen gingen waterfietsen in de kanovijver, in het touwen kasteel klimmen en er was een gezondheidsquiz. Na een ochtend vol sportieve spelletjes waren helaas de Koningsspelen afgelopen. Alle leerlingen kregen van Bus Natuursteen een mooi aandenken van deze dag mee.

–  Aurora Bus

Z&PC Triton Putten genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar.

Z&PC Triton Putten heeft zich genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. Om deze verkiezing te winnen roept Z&PC Triton Putten nu iedereen op om te stemmen via www.verenigingvanhetjaar.nl. Op deze website lees je het unieke verenigingsverhaal van Z&PC Triton Putten, waarmee we ons genomineerd hebben. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn diverse gave prijzen te verdienen.

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Ga naar verenigingvanhetjaar.nl en stem ook op Z&PC Triton Putten!

Volg de verkiezing via: TwitterInstagram | Facebook | YouTube

Zie voor meer informatie www.verenigingvanhetjaar.nl.

Zwemmers Z&PC Triton Putten strijden op de nationale zwemcompetitie in Nijkerk

Afgelopen zaterdag 21 april vond deel 5 van de NZC competitie plaats, de laatste editie van dit seizoen. In Bad Bloemendal in Nijkerk maakte een groot deel van Z&PC Triton Putten zich klaar voor de strijd.

De wedstrijd begon met verschillende estafettes; de heren met de 4x 50 meter wisselslag en de dames met de 4x 50 meter vrije slag. Alle teams hebben hun uiterste best gedaan. Na de estafettes werden er verschillende slagen gezwommen. Vlinderslag bij de kleinsten, wisselslag bij de groteren. Na de pauze stonden rugcrawl en vrije slag op het programma.

Hoewel het zeer warm was in het zwembad, zijn er fantastische resultaten behaald. Veel zwemmers hebben hun tijden aangescherpt en mede hierdoor stonden velen van Triton hoog in het eindklassement. Bovendien was de sfeer erg goed en is er door de coaches geweldig aangemoedigd.

Als zwemteam kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd, waarin teamwork en plezier centraal stonden!

– Maria-Meg Verbaan

Algemene ledenvergadering op 24 april!

De Algemene ledenvergadering staat voor de deur.
Dit is het moment om uw mening te delen.
Dit jaar vindt de ALV plaats op: Dinsdag 24 april 2018.
De vergadering wordt geopend om 20:30 uur, en duurt tot ongeveer 22:30.
De locatie is de Rimpelerweg 14, 3882NK te Putten, in de zaal van de familie Toes.
De stukken voor de ALV zijn te vinden op