Kom jij ons master zwemteam ( 18 jaar en ouder) versterken?

Zwemmen is een cardiosport. Dat betekent dat je er vooral conditie mee traint. Wanneer je regelmatig zwemt, merk je dat je het steeds langer volhoudt. Je longinhoud wordt groter, zodat je minder snel buiten adem raakt, maar ook gaat de gezondheid van je hart en bloedvaten erop vooruit. Zwemmen is echt een ‘allround’ sport. Je lichaam wordt door het water ‘gedragen’, waardoor je alle spieren evenwichtig traint. Omdat zwemmen een cardiosport is verbruik je per training, afhankelijk van de intensiteit veel calorieën, waardoor je kan afvallen. Ook voor mensen met veel overgewicht kan dit een goede manier zijn om te bewegen. In het water krijg je minder snel last van je gewrichten, dan bijvoorbeeld hardlopen. Zwemmen is over het algemeen een weinig blessuregevoelige sport. Kortom zwemmen is een gezonde sport voor iedereen. 

Het masterzwemmen is bij Z & PC Triton Putten er voor iedereen van 18 jaar tot 99 jaar, die graag aan zijn of haar conditie wil werken, je zwemslagen wilt verbeteren en eventueel mee wil doen aan masterwedstrijden.

KOM EEN PAAR KEER GRATIS MEETRAINEN en ervaar wat de training inhoudt. Je bent van harte welkom op de zaterdagochtend van 7.00 tot 8.00 uur in het Bosbad te Putten. Er is een mogelijkheid om extra te trainen op de woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. 

Voor meer informatie en aanmelding stuur een mail aan Iris van Aurich, masters@tritonputten.nl of bel na 18.00 uur op 0341-425903

Zonnige afsluiter seizoen wedstrijdzwemmen voor Z & PC Triton Putten

Zaterdag 30 juni was de laatste zwemwedstrijd van het seizoen. Deze vond plaats in het buitenbad van ‘t Harde.
Z & PC Triton Putten was weer met een gezellige groep. Bij de wedstrijd stonden de slagen al vast. De kleinste kinderen zwommen 50 vrije slag, 50 vlinderslag en 50 schoolslag.  Op alle drie deze afstanden werd Daniël Sielias eerste.
De grotere kinderen en de senioren zwommen 50 vrije slag, 50 vlinderslag en 100 wisselslag. Op deze drie afstanden won Huub Gijsbertsen een bronzen medaille.
Ter afsluiting was er een funestafette georganiseerd. Alle zwemmers werden door elkaar heen bij een baan ingedeeld en iedereen mocht naar de overkant zwemmen, zoals ze wilden.

Al met al was het weer een gezellige en zonnige wedstrijd.

– Kimberley Rosendal

Z & PC Triton Putten behaalt goede resultaten op de Gelderse B-kampioenschappen in Vaassen

Dit weekend heeft Z & PC Triton Putten weer gestreden op de Gelderse B-kampioenschappen in Vaassen. Zeven zwemmers hadden zich geplaats voor de GBK. Er werden verschillende afstanden gezwommen. Er zijn in totaal vier medailles behaald. Ook zijn er veel goede tijden en PR’s gezwommen. Anna Kamphuis haalde twee keer zilver; op de 100 meter rugslag en de 50 meter vrije slag en behaalde daarbij mooie PR’s. Huub Gijsbertsen viel ook in de prijzen. Hij haalde brons op de 50 meter rugslag en behaalde goud op de 50 meter vlinderslag, ook hij zwom persoonlijke records. Wij kunnen allemaal terugkijken op mooie wedstrijden.

– Huub Gijsbertsen

Geslaagde Waterpoloclinic Z & PC Triton Putten voor basisschool jeugd

Op donderdagavond 14 juni heeft Z & PC Triton Putten voor kinderen van de basisschool een waterpoloclinic gehouden. Dit was voornamelijk voor de enthousiaste kinderen die zich ook hadden aangemeld voor het schoolwaterpolotoernooi, welke wegens te weinig aanmelding was afgelast. Om toch de toekomstig junior-waterpolotalenten niet verloren te laten gaan werd de waterpoloclinic georganiseerd. Onder leiding van Eelco Bakker en met de hulp van Gerben van de Broek en Ioannis Ignatiadis werd enthousiast een groep van 12 kinderen de basisbeginselen van het zwemmen geleerd en werd er kennisgemaakt met het waterpolo.

Eerst werd er door de kinderen hard gewerkt aan de borstcrawl, daarna werd er met de bal gegooid en gevangen. Het enthousiasme was groot en bij het afsluitende partijtje werd er fel gestreden om de doelpunten.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond en hopen dat we veel kinderen enthousiast hebben gemaakt voor onze prachtige sport!

– Eelco Bakker

Karlijn Siderius behaalt top 10 bij Gelderse Minioren Finales

Karlijn Siderius heeft dit weekend gestreden op het hoogste niveau van de minioren van Gelderland. Ze heeft veel afstanden mogen zwemmen zoals de 100 meter vrije slag, de 100 meter wisselslag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag. Ze heeft mooie tijden kunnen neerzetten en ze staat zelfs met 2 afstanden in de top 10 van Gelderland. We zijn trots op je Karlijn!

– Hans Stoffers

Z & PC Triton Putten gemeentewinnaar ‘Vereniging van het Jaar’.

24 cultuur- en sportverenigingen maken kans op de landelijke finale.

Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. Z & PC Triton Putten is winnaar in de gemeente Putten op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. Het ingezonden verhaal van Z & PC Triton Putten en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl.

Lies de Vroom, voorzitter Z & PC Triton Putten:
Wij als bestuur van Z & PC Triton Putten zijn verheugd dat we winnaar geworden zijn in de gemeente Putten. We gaan zeker volgend jaar de titel van gemeentewinnaar Putten proberen hoog te houden. Iedereen nogmaals bedankt voor het stemmen!

Bezoek bekende jury aan provinciewinnaars
Naast de gemeentewinnaars is er ook in elke provincie een winnaar in de categorie sport en cultuur. Begin september bezoekt de jury deze 24 verenigingen. Elke vereniging zal getoetst worden op thema’s als; maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.

Tom van Kuyk, Sponsorstrateeg Rabobank Nederland: ‘Natuurlijk willen wij als eerste de winnende verenigingen van harte feliciteren. Een mooie manier om het verenigingsverhaal binnen de gemeente in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen krijgen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. We zien dat ze meer gaan samenwerken met andere clubs, een maatschappelijke rol innemen en druk zijn met thema’s als integratie en duurzaamheid. Verenigingen dragen bij aan een gezondere en sociale samenleving en dat mag gezien worden!”

Achtergrond verkiezing Vereniging van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen.

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven allen in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen te vergroten door verenigingen te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Samen ondersteunen zij verenigingen om aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder te worden. En dat is belangrijk, want verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen.

Medailles voor Z & PC Triton Putten op medaillewedstrijd Apeldoorn

Afgelopen zaterdag, 2 juni 2018, heeft Z & PC Triton Putten een medaillewedstrijd in Apeldoorn gezwommen. Er waren 15 zwemmers aanwezig bij de wedstrijd. In totaal zijn 7 medailles gehaald. Kyra van Veenhuizen heeft 1 bronzen en 1 gouden medaille behaald, Chris van den Hoorn heeft 2 bronzen medailles behaald, Anna Kamphuis 1 zilveren medaille behaald, Sophie Hoekstra 1 bronzen medaille behaald en Lieneke Sielias heeft ook 1 bronzen medaille behaald. Er zijn mooie tijden en persoonlijke records gezwommen mede dankzij de goede aanmoedigingen van de coaches. Tijdens het wachten werden er leuke spelletjes gedaan waardoor het erg gezellig was. Het was dus weer een geslaagde wedstrijd.

– Demi van Beek & Kyra van Veenhuizen