Dames op zoek naar trainer/coach

Wij zijn op zoek naar leuke trainer (m/v) voor ons damesteam van Triton Putten. Een leuke sociale vereniging met een hunkering naar meer! We hebben momenteel 3 herenteams, een groeiend jeugdteam en een damesteam. Het bijzondere aan ons damesteam is, dat het een bonte mix van jong en oud is, waar de uitdagingen op verschillende niveaus liggen. Verder ligt de focus op het werven/verkrijgen van jonge dames/jeugd spelers. Voor het damesteam zijn wij op zoek naar een trainer voor het komende seizoen 2019/2020 (en hopelijk verder) die met ambitie de dames verder ontwikkelt om het spel op hoger niveau te kunnen spelen.

Lijkt dit wat voor jou? Bekijk de vacature op https://www.tritonputten.nl/vrijwilligers/vacatures/vacature-trainer-coach-dames-m-v/

Masters van Z & PC Triton Putten naar ZMC in Lelystad

Zaterdag 8 december heeft de Masterafdeling van Z&PC Triton Putten meegedaan aan deel 4 van het Zuyderzee Masters Circuit. Deze keer vond de wedstrijd plaatst in Lelystad, georganiseerd door Batavia Swim.
Als eerst was het de beurt aan Rick Vaarkamp en Carola Jacobs om 200 meter schoolslag te zwemmen. Helaas hebben Rick en Carola net geen PR gezwommen. Desalniettemin goede prestaties van Rick en Carola!

Lees verder Masters van Z & PC Triton Putten naar ZMC in Lelystad

Pieken op het juiste moment, dat hebben de zwemmers van Z & PC Triton Putten gedaan op de Gelderse B kampioenschappen

In het weekend van 15 en 16 december hebben 5 zwemmers van Z & PC Triton Putten zich mogen meten bij de Gelderse B kampioenschappen.
Op de eerste dag mochten Anna Kamphuis, Kyra van Veenhuizen en Hans Stoffers gaan strijden om de medailles. Anna Kamphuis mocht starten met de 100 meter vrije slag, ze zwom naar een persoonlijk record en behaalde daarmee een mooie 6e plaats, ze mocht ook op de 50 meter rugslag starten, hier haalde ook een hele mooie pr van 2 seconden en werd 4e in het klassement.

Lees verder Pieken op het juiste moment, dat hebben de zwemmers van Z & PC Triton Putten gedaan op de Gelderse B kampioenschappen

Wedstrijd anders dan anders voor zwemmers Z & PC Triton Putten

Zaterdag 8 december, Dit was een wedstrijd die anders was dan anders, bij ons wordt er vaak korte (sprint) afstanden gezwommen. Nou dit was zeker niet het geval, dat bewees een groep zwemmers van Triton Putten.
De wedstrijd werd gezwommen in het nieuwe zwemstadion in Amersfoort Amerena, het Zwembad is 50 meter lang en dat is al even wat anders voor ons, wij trainen in een kort bad 25 meter, het programma bestond uit 200, 400, 800 en 1500 meter. Voor dit programma kwam zwemmers van heinde en verre, ook buiten de Nederlandse grenzen.
Maria-meg Verbaan mocht de aftrap nemen met de 400 meter wissel, voor haar de eerste keer en dat ging met groot succes en zwom naar een zeer mooie tijd toe, daarna was het de beurt voor Anna Kamphuis die met haar jonge leeftijd (12jaar) de 1500 meter ging zwemmen en dat ging zeer goed en zwom naar een knappe tijd van 24 minuten 8 seconden, momenteel staat ze eerste van Nederland in haar leeftijd groep.
Daarna was het de beurt aan de mannen die ook gingen strijden op deze lange afstand, het was voor Bartho Visser en Hans Stoffers de eerste keer op de 1500 meter, Bartho zwom na een goede race een mooie tijd van 24 minuten en 33 seconden.
Hans Stoffers ging het ook zeker niet verkeerd af voor de eerste keer, en zwom naar een snelle tijd van 19 minuten en 52 seconden en hier mee is Hans ook hoog in de Nederlandse ranglijsten te vinden.
Als afsluiter mocht Aurora Bus en nogmaals Maria-Meg de 200 meter vrij zwemmen en ook dat was een spektakel en hebben daar veel van geleerd.
Al met al kunnen we zeggen dat het een geslaagde wedstrijd was in dit prachtige bad.

– Hans Stoffers

Laatste training voor de kerstvakantie voor de Sterrenplanners!

Vrijdag 14 december was het alweer de laatste training voor de kerstvakantie voor de Sterrenplanners.
Als eerste stond er een zware training op het programma. Wat het zo zwaar maakte? Ze moesten met kleding aan zwemmen! Met een T-shirt met lange mouwen, een regenjas, (water)schoenen en een lange broek aan stonden de kinderen klaar om te beginnen aan de training. Met kleding aan werden er baantjes gezwommen, moesten ze watertrappen en er werd een parcours gezwommen. Dit hield in dat er een baantje gezwommen werd, onder de lijn door naar de kant gezwommen moest worden, waarna ze zonder gebruik te maken van de trap het water uit moesten komen, het water weer in moesten en onder de groene loopmat door moesten. Wat vond iedereen dit een zware opdracht. Maar toch heeft iedereen het super goed gedaan. Er werd nog een parcours bedacht door onze maatschappelijke stagiair Chris. Hierna moesten de Sterrenplanners bij Chris de volgende opdracht ophalen. Wat vonden ze het leuk om te horen dat ze de rest van de les vrij mochten spelen! De groene loopmat lag in het water en daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Al met al een leuke laatste les voor de kerstvakantie.

Wij van Sterrenplan wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond, sportief en mooi 2019!

Liefs,
Nienke, Carola, Chris en Gaëlle

Gezellige wedstrijd in Barneveld voor zwemmers Z & PC Triton Putten

Op zaterdag 8 december hadden wij een leuke en gezellige wedstrijd in Barneveld.We waren met 7 zwemmers en een erg gezellige groep. Toen Sophie Hoekstra 100 meter vrij moest zwemmen, kwam er een grote verrassing! Sophie was erg zenuwachtig en dacht dat ze eerst 100 vlinder moest zwemmen, na 50 meter wisselde ze snel van slag en ging ze over tot borstcrawl. Maar al met al had ze toch 4 seconden PR gezwommen! Er zijn mooie PR’s gehaald, en helaas ook een dis. Katinka van Steeg tikte helaas op de 100 meter school niet goed aan. Er was er een gezellige en ontspannen sfeer zowel voor als tijdens de wedstrijd. En er zijn ook nog eens 2 medailles gehaald! Sophie heeft een bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag, en Karlijn Siderius heeft ook een bronzen medaille! Het was al met al een mooie en geslaagde wedstrijd!

– Katinka van Steeg