Mooie resultaten in Zutphen voor zwemmers Z & PC Triton Putten

Afgelopen zaterdag ,3 november, in de IJselslag, Zutphen, was de tweede wedstrijd van junioren jeugd senioren circuit. Er zijn veel PR’s gehaald onder andere de mooie van 54.03 seconden van Noraly Luitjes. Bovendien waren er 8 finale zwemmers! De sfeer was erg gezellig en iedereen heeft zijn best gedaan. Er zijn 8 medailles gewonnen, door: Anna Kamphuis, Sam last, Bartho Visser, Aurora Bus en Hans Stoffers. Het was een erg goede wedstrijd! Ook mensen met blessures hebben het goed gedaan!

– Puk Zandstra

Sterrenplan sluit module ‘ik kan mijn sport lang volhouden’ af

Afgelopen vrijdagavond hebben de deelnemers van Sterrenplan de toets gehad die bij het blok ‘ik kan mijn sport lang volhouden’ hoort. Iedereen moest verschillende opdrachten goed uitvoeren om de toets te halen. Het programma begon met 1 minuut watertrappen met de handen op het hoofd, wat voor veel nog best lastig was!  Hierna werd er 11 meter onder water gezwommen, wat iedereen met vlag en wimpel haalde. Vervolgens werd moesten ze in een vak van 10 bij 10 meter blijven zwemmen en bewegen met het hoofd boven water, ze moesten 25 meter wrikken, 7 meter vlinderslag benen (zoals een dolfijn/zeemeermin), 15 keer overgooien met een bal zonder te stoppen, 5 minuten zwemmen zonder te stoppen en als laatste een zwemmaatje over een lange afstand vervoeren. Het uithoudingsvermogen werd met deze opdrachten zeker op de proef gesteld. Vooral het 5 minuten zwemmen zonder te stoppen vonden de meesten erg lastig. Toch heeft iedereen goed zijn best gedaan tijdens de toets en hebben alle deelnemers een certificaat mogen ontvangen. Wij zijn super trots op alle deelnemers!

– Gaëlle Brochereux

Masters Z & PC Triton Putten op dreef in Zwolle

Afgelopen zaterdag reisden vier masterzwemmers af naar Zwolle om deel te nemen aan de tweede wedstrijd van het Zuyderzee Masters Circuit. Gaëlle Brochereux mocht het spits afbijten op de 25 m rugcrawl en bleef hiermee net iets boven haar inschrijftijd van 21 seconden. Alex Hagedoorn startte zijn wedstrijd met een PR op de 25 m rugslag (17,92) en ook op de 50 m schoolslag heeft hij zijn beste tijd ooit met een halve seconde aangescherpt. Zowel Hans Stoffers als Rick Vaarkamp zwommen de loodzware 200 m vlinderslag naar een dikke PR Hans wist zijn PR te verbeteren met maar liefst 7 seconden naar 2:36:29 en Rick stelde zijn PR met een respectabele 6 seconden bij naar 3:45:34. Hans bleef op zijn beide andere afstanden (100 wisselslag en de 50 m vlinderslag) boven zijn beste tijden. Ook Rick wist zijn beste tijden ooit op de 50 m schoolslag en de 100 m wisselslag niet te verbeteren. Op de afsluitende 4×100 m borstcrawl estafette bleven de zwemmers Alex, Gaëlle, Rick en Hans allen net iets boven hun beste tijden steken. In de opmars naar de Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK), die in januari 2019 ook in Zwolle zullen plaatsvinden, konden de zwemmers zaterdag zien hoe ze er individueel voor staan. Op 18 november volgt de derde wedstrijd van het Zuiderzee Masters Circuit in Almere.

-Alex Hagendoorn

Junioren Jeugd Circuit van start voor Z & PC Triton Putten

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, heeft de afdeling wedstrijdzwemmen van Z & PC Triton Putten de eerste zwemwedstrijd gehad van het Junioren Jeugd Circuit in Zutphen. Met een gezellige groep zwemmers waren we goed vertegenwoordigd. De sfeer was goed en de resultaten waren dit eveneens! Er zijn vele PR’s gezwommen door meerdere zwemmers. Van een paar tienden tot meerdere seconden! Zo heeft Jefta den Engelsman een PR gezwommen van 10.55 s op de 50m vrije slag. Na de reguliere programmanummers waren er ook nog een aantal finales. Hiervoor hebben ook meerdere zwemmers zich geplaatst en zij zijn ook met het eremetaal teruggekeerd naar huis. We kunnen terugkijken op een heel gezellige en succesvolle wedstrijd.

– Bartho Visser

Medailles op swimkick/minioren wedstrijd voor Z & PC Triton Putten

Op zaterdag 13 oktober vertrokken we met drie zwemsters richting Wapenveld voor een swimkick/minioren wedstrijd. Evi v/d Zande mocht als eerste in actie komen op de 25m vrije slag. Ze behaalde een hele mooie 1e plaats! Ook is zij van start gegaan op de 100m rugslag. Op die laatste afstand heeft ze een mooie tijd neergezet, maar helaas buiten de prijzen. Daarna was het de beurt aan de Sophie Hoekstra. Zij mocht starten op de 50m vrije slag en ook zij haalde een hele mooie 1e plaats met een verbetering van haar PR! De tweede afstand waarop Sophie mocht starten was de 50m rugslag. Ook op die afstand verbeterde zij haar PR en nam ook op deze afstand de gouden medaille mee naar huis! Snel daarna mocht ook Karlijn Siderius starten. Zij heeft de 100m rugslag gezwommen en de 100m vrije slag. Op de vrije slag heeft Karlijn een mooie 3e plaats behaald.
Wat een mooie prestatie van deze drie Triton dames!! Gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

– Aletta Hoekstra

Nationale zwemcompetitie thuiswedstrijd Z & PC Triton Putten

Bij de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op 6 oktober 2018, zijn er weer goede tijden gezwommen en mooie PR’s behaald! We begonnen deze wedstrijd met estafettes. Bij de 2e estafette moesten Joyce van Beek, Anastasia Reijersen, Katinka van Steeg en Madelief van Steeg allemaal 100 meter vrije slag zwemmen. Ze hebben met zijn 4en een pr van 15 seconden gezwommen!

Na de estafettes begonnen de individuele afstanden. Bij de 50 meter Vlinderslag heeft Jefta den Engelsman een PR gezwommen van maar liefst 6 seconden! Marie-Louise Jansen heeft op de 50 meter schoolslag een PR van 5 seconden gezwommen! Er zijn natuurlijk nog veel meer PR’s gezwommen en helaas een paar dissen.

We sloten de wedstrijd af met nog twee estafettes waarbij twee teams van Z & PC Triton Putten mee deden! Deze teams zijn 3e en 5e geworden! De sfeer was erg gezellig op de wedstrijd!

Het was dus een sportieve, gezellige en geslaagde thuiswedstrijd!

– Katinka van Steeg

Eerste ZMC wedstrijd Z & PC Triton Putten

Zaterdag 29 september, heeft de masterafdeling Z & PC Triton Putten de eerste zwemwedstrijd gehad van het Zuyderzee Master Circuit.

De sfeer was goed en de resultaten ook. Rick en Hans waren namens Z & PC Triton Putten bij de wedstrijd. Beiden zwommen ze 3 afstanden

Hans heeft een PR gezwommen van 0.15 s op de 25m vlinderslag & een PR van 1.09 s op de 25m schoolslag. Rick heeft een PR gezwommen van 0.81 s op de 25 vlinderslag.

Al met al was het een leuke wedstrijd en kijken we uit naar de volgende ZMC wedstrijd op 27 oktober in Zwolle!

– Rick Vaarkamp

Eerste zwemwedstrijd van het seizoen voor Z & PC Triton Putten

Afgelopen zaterdag was het zover de eerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor de zwemafdeling van Z & PC Triton putten. Een eerste wedstrijd is altijd weer een spannende gebeurtenis.

Na de zomervakantie zijn we weer druk aan het trainen en we zijn met z’n allen alweer aardig in vorm.

De eerste wedstrijd van dit seizoen was voor de Minioren/junioren, in het regiocircuit van de KNZB, we hebben deze wedstrijd in Zetten gezwommen.

We zijn met een groep van elf zwemmers en twee coaches naar deze wedstrijd gegaan, in totaal hebben we 29 races gezwommen, gemiddeld heeft iedere zwemmer drie afstanden gezwommen en dat is voor deze leeftijd categorie al een prestatie op zich. Wat nog bijzonderder maakt, is dat, er over de 29 races maar liefst 19 persoonlijke records gezwommen zijn en 1 estafette record.

Bij deze wedstrijd waren er medailles te winnen, Z & PC Triton Putten moest het opnemen tegen de grote clubs van Gelderland, maar toch wist Anna Kamphuis een zilveren medaille op de 100 m. rugslag te veroveren en een bronzen medaille op de 100 m. vrije slag.

Karlijn Siderius wist een bronzen medaille in de wacht te slepen op de 50 m. vlinderslag.

In het laatste programma van deze wedstrijd werd de 4 x 50 m. wisselslag gezwommen, voor Z & PC Triton Putten kwamen Anna Kamphuis op de rug, Puk Zandstra op de schoolslag, Kyra van Veenhuizen op de vlinderslag en Lieneke Sielias op de vrije slag uit, de meisjes wisten tussen de grote clubs goed stand te houden en een zilveren medaille mee naar huis te nemen.

Kortom het was een geslaagde en leuke wedstrijd en ik als hoofdtrainer van Z & PC Triton Putten ben apetrots op de zwemmers.

Bij deze willen we ook de inzet van de officials en coaches/trainers in het licht brengen voor het harde werk achter de schermen van deze mooie club, want we doen het met z’n allen!

– Hans Stoffers

Kom jij ons master zwemteam ( 18 jaar en ouder) versterken?

Zwemmen is een cardiosport. Dat betekent dat je er vooral conditie mee traint. Wanneer je regelmatig zwemt, merk je dat je het steeds langer volhoudt. Je longinhoud wordt groter, zodat je minder snel buiten adem raakt, maar ook gaat de gezondheid van je hart en bloedvaten erop vooruit. Zwemmen is echt een ‘allround’ sport. Je lichaam wordt door het water ‘gedragen’, waardoor je alle spieren evenwichtig traint. Omdat zwemmen een cardiosport is verbruik je per training, afhankelijk van de intensiteit veel calorieën, waardoor je kan afvallen. Ook voor mensen met veel overgewicht kan dit een goede manier zijn om te bewegen. In het water krijg je minder snel last van je gewrichten, dan bijvoorbeeld hardlopen. Zwemmen is over het algemeen een weinig blessuregevoelige sport. Kortom zwemmen is een gezonde sport voor iedereen. 

Het masterzwemmen is bij Z & PC Triton Putten er voor iedereen van 18 jaar tot 99 jaar, die graag aan zijn of haar conditie wil werken, je zwemslagen wilt verbeteren en eventueel mee wil doen aan masterwedstrijden.

KOM EEN PAAR KEER GRATIS MEETRAINEN en ervaar wat de training inhoudt. Je bent van harte welkom op de zaterdagochtend van 7.00 tot 8.00 uur in het Bosbad te Putten. Er is een mogelijkheid om extra te trainen op de woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. 

Voor meer informatie en aanmelding stuur een mail aan Iris van Aurich, masters@tritonputten.nl of bel na 18.00 uur op 0341-425903