Welkom bij Z & Pc Triton Putten

Algemeen

Zwem & Polo club Triton Putten is een regionale zwemvereniging voor wedstrijdzwemmers, masterzwemmers, trimzwemmers en waterpoloërs. Het hoogst haalbare voor het individu binnen de vereniging is maatwerk en hangt af van talent en ambitie. Wij leiden op met ook op plezier en kwaliteit.

Met aandacht, respect en interesse werken wij samen en daar ligt onze kracht om het maximale uit de individuele sporter, teams, trainers en vrijwilligers te halen. Wij zien en pakken kansen voor ontwikkeling, werving en selectie en verbinding. Wij moedigen aan, nemen verantwoordelijkheid, maar weten ook wat we moeten laten.

Ambitie en plezier gaan hand in hand binnen onze verenging. Wij zijn met elkaar de thuisvereniging, waar altijd een weg naar toe is.

Missie;
Z&Pc Triton Putten is een open, ambitieuze zwem- en polovereniging waar een ieder, die zich verbonden voelt met de zwemsport, zich thuis voelt.

Recreatief zwemmen
De trainers leren de jeugdige leden de verschillende zwemslagen aan (o.a. borstcrawl, schoolslag, rugcrawl en vlinderslag) en zij proberen de techniek verder te verbeteren. Ook worden jaarlijks wedstrijden in de regio georganiseerd, waaronder de clubkampioenschappen. Na verloop van tijd bestaat de mogelijkheid ingedeeld te worden bij de zwemselectie indien je zwemvaardigheid hiervoor toereikend is.

Selectie zwemmen
De trainingen voor de selectiezwemmers worden intensiever en zijn meer gericht op de wedstrijdsport. De zwemcommissie (ZC) coördineert de inschrijvingen, zwemslagen en afstanden van de selectiezwemmers voor de zwemwedstrijden. De ZC organiseert de competitiewedstrijden in het Bosbad Putten en regelt verder allerhande zaken die voor de zwemselectie van belang zijn. De zwemwedstrijden vinden plaats in clubverband in de Gelderse zwem competitie(s). Speciaal voor de jongere kinderen (tot 12 jaar) worden nog regionale wedstrijden georganiseerd. Bij het behalen van een bepaalde tijdslimiet tijdens deze wedstrijden, bestaat de mogelijkheid om vervolgens deel te nemen aan Gelderse of Nationale zwemkampioenschappen.

Waterpolo
Doe je graag wat in teamverband? Dat is Waterpolo echt iets voor jouw! Zowel recreatief als selectie zwemmen kun je gaan deelnemen aan de teamsport waterpolo. In competitieverband worden wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld.

Om de jeugd meer mogelijkheden te geven om competitie tegen leeftijdsgenoten te spelen is er een startgemeenschap met ZEW uit Ermelo aangegaan.
Mede hierdoor spelen wij dit seizoen met de volgende teams;

Minipolo 6 – 10 jaar
Jeugd onder 13 10 – 13 jaar
Jeugd onder 15 13 – 15 jaar
Dames +16 jaar
Heren 1, Heren 2 en Heren 3 + 16 jaar

Tijdens de trainingen bereiden de trainers je voor op deze wedstrijden en toernooien door jou de waterpolo technieken en spelregels te leren en verder te verbeteren.
De waterpolocommissie (PC) zorgt voor de organisatie van de thuiswedstrijden tijdens de competitie en organiseert elk jaar een (mini) waterpolotoernooi en coördineert alle zaken die met waterpolo te maken hebben.

Masterzwemmen
Diegene die aan hun conditie willen werken zijn van harte welkom bij de Masterzwemmafdeling. De prestatie staat hierbij niet centraal. In een ontspannen sfeer wordt geprobeerd om toch voldoening te vinden in enige inspanning. De master afdeling bestaat o.a. uit leden die de jeugdjaren zijn gepasseerd en graag individueel, maar in groepsverband zwemmend, aan hun conditie willen werken.