SpeakUp online chat

Centrum Veilige Sport Nederland

Welkom bij het meldpunt en kenniscentrum (seksueel)grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping in de sport.

Wat is SpeakUp?

SpeakUp is een online chat die de sport afneemt bij People InTouch. De chat geeft je door een unieke toegangscode de mogelijkheid om anoniem contact te hebben met het Centrum of je sportbond. Je kunt behalve chatten ook documenten uploaden of met je telefoon een voicemail achterlaten. Wij kunnen de afzender niet achterhalen, tenzij jij zelf een naam noemt. De ervaring leert dat er na een aantal keer chatten vaak telefonisch contact ontstaat. Dat praat gemakkelijker. In het begin bel je via een afgeschermd telefoonnummer en gebruik je een persoonlijk wachtwoord (online) of pincode (telefoon) om een bericht achter te laten. Later kun je eventueel ook op locatie met een van onze vertrouwenspersonen spreken. Geef vooral aan wat jij nodig hebt.

Veilig contact opnemen

We raden je aan als je (bijzondere-) persoonsgegevens wilt versturen om daar het SpeakUp systeem voor te gebruiken. Met name als je een incident wil beschrijven, of wellicht een verklaring of foto’s wil versturen.

Voor email gebruiken wij beveiligd e-mailen via Zivver. Om dit programma te kunnen gebruiken is het verstandig om meteen je mobile telefoonnummer in je email te zetten, wij antwoorden dan vanuit de veilige applicatie.