Waterpolo

Waterpolo is een echte teamsport, waarin je goed moet samenspelen om te kunnen winnen. Mensen denken vaak dat waterpolo een harde en gemene sport is. Dat is niet zo, bij waterpolo komen blessures juist zeer weinig voor. Voor de wedstrijd worden de nagels gecontroleerd, iedere speler draagt een capje met oorbeschermers en de scheidsrechters houden natuurlijk alles goed in de gaten.

Afbeeldingsresultaat voor waterpolo

Waterpolo is een snelle sport, waarbij techniek en tactiek erg belangrijk zijn. Zwemmen is een gezonde sport, waterpoloërs staan bekend om hun goede lichamelijke conditie.

Mikasa waterpolo bal W6600WTriton Putten beoefent waterpolo op verschillende niveaus en in verschillende leeftijdscategorieën: minipolo, aspiranten/jeugd onder de 13 jaar en dames- en herenteams.

Bij het minipolo worden de kinderen de eerste principes van het waterpolo bijgebracht. Op een heel speelse wijze leren zij de regels van het spel. Vanuit het minipolo stromen de kinderen door naar een pupillenteam en vervolgens naar de aspiranten. Vanuit de aspiranten kunnen zij doorstromen in de heren en dames teams. Waterpolo kan je ook op oudere leeftijd blijven doen.

Wil je ook eens ervaren wat waterpolo is en een keertje meetrainen om te mee te maken hoe het is? Neem gerust contact met ons op:

Polosecretariaat: Martina Gartlehner
E-mail: waterpolo@tritonputten.nl