Waterpolo

Waterpolo is een leuke combinatie van zwemmen en spelen met de bal. Waterpolo is een sport waarbij veel gezwommen wordt wat het uithoudingsvermogen ten goed komt. Naast conditie, zijn techniek, spelinzicht en teamspirit belangrijk. het gaat bij waterpolo om zwemmen, bewegen en nadenken.

Waterpolo is er voor alle leeftijden.
De allerjongsten (vanaf 6 jaar) beginnen met minipolo, zij spelen 5 tegen 5 op een kleiner veld.
Het ‘echte’ waterpolo is voor hele jonge kinderen nog te ingewikkeld en fysiek te zwaar. Bij minipolo worden de vaardigheden geoefend in allerlei spelvormen.

Bij minipolo ligt het accent dus sterk op het spelenderwijs onder de knie krijgen van een ingewikkelde sport. Vooral door het aangepaste materiaal worden belemmeringen weggenomen en hebben kinderen meer kans om een doelpunt te maken.

Vanaf ongeveer 10 jaar wordt er gespeeld in competitieverband in Regio Oost. Voor jonge kinderen zijn er dan nog wel aanpassingen v.w.b. speelveld en speeltijden.

Waterpolo is een echte teamsport, waarin je van elkaar afhankelijk bent voor een goede prestatie. Je hoort wel eens dat waterpolo een harde en gemene sport zou zijn. Dat is niet zo, bij waterpolo komen blessures juist zeer weinig voor. Voor een wedstrijd worden de nagels gecontroleerd en elke speler heeft een capje met oorbeschermers op. Natuurlijk zijn er scheidsrechters die alles verder goed in de gaten houden!

Waterpolo is een snelle sport, waarbij techniek en tactiek erg belangrijk zijn. Bovendien wordt er met waterpolo een enorme conditie opgebouwd

SG ZEWTriton heeft momenteel 6 waterpoloteams, 2 jeugdteams, 1 damesteam en 3 herenteams en een grote groep minipoloërs!

Kennismaking

Interesse in waterpolo? Dan ben je van harte welkom om 1 tot 3 keer gratis mee te trainen en te ervaren of het bij je past. *

Via info@tritonputten.nl kun je je aanmelden.