Masterzwemmen

Zwemmen is een ideale sport om fit te blijven. Ben je 20 jaar of ouder en beheers je het zwemmen minimaal op het niveau van zwemdiploma A en B, dan kun je terecht bij het masterzwemmen van Triton Putten. De KNZB noemt zwemmers vanaf 20 jaar “masters”. De masters afdeling van Triton Putten bestaat op dit moment uit zo’n 20 zwemmers tussen de 20 en 65 jaar. Altijd iemand van je leeftijd die bij je past! 2 keer per week kun je werken aan je techniek en conditie! De doelen van de zwemmers variëren van het verbeteren van conditie en zwemtechniek, tot het zwemmen van NK master wedstrijden. Tijdens de trainingen wordt gebruik gemaakt van trainingsschema’s, welke opgesteld zijn door de trainers van Triton Putten.

Trainingstijden

De Masters kunnen trainen in het Bosbad Putten op de volgende momenten:
Maandag  19.00 – 20.00 uur
Woensdag 18.30 – 19.30 uur
Zaterdag    7.00 – 8.00 uur

Wedstrijden

Een groep Masters doet ook mee aan masterwedstrijden. Dit zijn veel oud zwemmers die regelmatig nog met masterwedstrijden meedoen en zelfs aan de Nederlandse Masterkampioenschappen korte- en lange baan meedoen. De masters zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen van 5 jaar. Deelnemers zwemmen dan tegen leeftijdsgenoten. De jongste masters leeftijd is 20-24 jaar. De oudste leeftijdsgroep wordt aangepast aan de oudste deelnemers. Je kunt dus tot zeer hoge leeftijd blijven deelnemen aan masterwedstrijden.

Wedstrijden worden georganiseerd in de regio onder de naam Zuyderzee Masters Circuit of Open Nederlandse Master kampioenschappen. Wil je meer informatie over het zwemmen van wedstrijden als master? Neem dan een kijkje op de website van de KNZB

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt altijd meedoen met enkele trainingen voordat je besluit lid te worden. Wil je meer informatie of wil je een keer meetrainen.

Meer informatie: